Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   UE se teme că cetăţenii…

UE se teme că cetăţenii R.Moldova vor părăsi masiv ţara

„Parlamentul UE speră, totuşi, că cetăţenii moldoveni nu vor folosi sistemul facilitat de vize şi de călătorie pentru a-şi parasi masiv ţara”, se spune în proiectul de rezoluţie care este votat astăzi la Strasbourg.


Astăzi Parlamentul European (PE) va pune la vot rezoluţia elaborată de Comisia UE care a vizitat Moldova în perioada postelectorală. Proiectul de Rezoluţie a PE privind situaţia din R. Moldova conţine şi prevederi privind liberalizarea regimului de vize.

 Astfel, Parlamentul UE „Încurajează Consiliul şi Comisia Europeană, în acelaşi timp, să înceapă o revizuire a sistemului de vize al UE faţă de R.Moldova pentru a facilita condiţiile de acordare a vizelor cetăţenilor moldoveni, în special condiţiile financiare; încurajează să fie elaborate condiţii de călătorie cât mai bine reglementate; speră, totuşi, că cetăţenii moldoveni nu vor folosi sistemul facilitat de vize şi de călătorie pentru a-şi parasi masiv ţara, dar că vor fi încurajaţi să contribuie activ la dezvoltarea în continuare a acesteia;”